Så får man ett städat och organiserat garage

så får du ett rent och organiserat garage igen

Jag är säker på att om du tittar in i de flestas garage så kommer du inte att hitta en bil! Det kan kännas överväldigade att organisera ett garage i kaos. En röra av skräp och redskap – saker som inte används, eller som är för stora för att förvara inne i huset, men som det ändå känns som att man vill ha kvar. Jag är säker på att vi alla någon gång känt oss skyldiga till detta.

Så gör du för ett städat och organiserat garage

Vill du ha ett städat och organiserat garage? Kanske för att kunna ha bilen därinne? Om du vill det, följ då dessa 10 städtips.

  1. Börja med att slänga bort allt som du verkligen inte behöver, eller som du inte kommer att använda igen: halvt använda färgburkar, trasiga leksaker, gamla möbler.
  2. Håll en loppmarknad för att sälja sådant som du inte vill ha kvar och använd dessa pengar till ditt garage. Efter denna första städning, ta sedan ut allt annat med.
  3. Rengör garaget ordentligt: Dammsug, torka och måla kanske t.o.m. om väggarna.
  4. En annan bra idé är att försegla golvet då detta gör det lättare att hålla det rent och fritt från olja.
  5. Bestäm vad som ska tillbaka in i garaget och hur du vill förvara det.
  6. Använd utrymmet på väggarna genom att sätta upp hyllor och håltavlor. Du kan också använda taket för att förvara saker såsom vindsurfingsbrädor och fiskeutrustning. Cykelställ är ett fantastsikt sätt att hålla dina cyklar lättillgängliga och hindra dem från att falla omkull.
  7. Använd korgar eller staplingsbara plastlådor med lock för de mindre föremålen. Du kan komma att måsta investera lite pengar i förvaringen, men det är det värt! Nu till det roliga. Du har ett rent garage och är nu redo att skapa och organisera ditt utrymme i garaget.
  8. Sätt upp alla hyllorna och ställningarna och börja sedan bestämma var du ska ställa sakerna.
  9. Saker som du inte använder ofta kan du förvara längst bak i garaget, och de som du regelbundet använder bör placeras lättillgängliga. Skapa ett märkningssystem som fungerar för hela familjen, så att vem som helst kan hitta det han/hon behöver, och än mer viktigt, kunna stoppa tillbaka det igen!
  10. Sist men inte minst, få alla i familjen att förstå hur mycket hårt arbete och organisation som det krävts för att skapa ett organiserat och rent garage. Inget mer slänga in saker innanför dörren. Saker som tas fram måste läggas tillbaka på rätt ställe igen. Du vill inte behöva utföra samma arbete 6 månader senare igen.

Nu har du ett ställe att hålla din bil säker och skyddad från alla väder. Och ännu bättre, allt har sin plats och är lätt att hitta. Njut!

Av: Eva på Flyttstädning Borås