Städa hemmet – Effektivt snabbstäd

städa effektivt och snabbt med dessa tips

Effektiv snabbstädning

vill du kunna städa snabbt? Om du är en person som betraktar städning som en tröttsam och besvärlig aktivitet så har vi den perfekta lösningen för dig. Om du har en tendens att skjuta upp städningen medan smutsen samlas så är det här definitivt någonting som du kommer att dra nytta av.

Konsten att städa snabbt följer samma principer som tillämpas av professionella städfirmor.  Det innebär att kunna städa effektivt. Det handlar inte om att slarva, utan att göra samma jobb på rekordtid.

Konsten att snabbstäda

När du har bemästrat konsten att snabbstäda kommer städningen aldrig att inkränka på din fritid. Det kommer att ändra hela din syn på städning och införa ett nytt perspektiv på glädjen som tillförs när man lever i en ordnad och ren miljö.

Att ta itu med röran är bland det svåraste. Det är lätt att bygga upp en röra och svår att bli av med den. Papper är bland det värsta vad det gäller saker som bidrar till röran hemma. Det finns underbara produkter på marknaden som hjälper en att organisera dokument så att de aldrig är i vägen för resten av städningen. Att hålla allt organiserat kommer att dra ner på själva städtiden.

Minnessaker är ett annat hinder i snabbstädningen. Det är inte nödvändigt att slänga allt som har nostalgiskt värde. Det som är nödvändigt är att förvara dessa föremål på ett bra sätt vilket gör det lätt att hitta igen dem och förhindrar dammsamling. Om någonting går sönder eller inte fyller någon funktion så är det bara att kasta bort det.

Regler för snabbstäd

För att dra nytta av snabbstädning så finns det vissa regler som måste följas. Den första är att städa regelbundet. Regelbunden städning skär ner på städningstiden. Det är inte många människor som gillar att städa och de flesta upplever det som en stor börda. Det som bidrar till denna känsla är framförallt när saker byggs up. När man kommer till detta stadium så är det oftast svårt att veta var man ska börja. Det finns några tips för att underlätta uppgiften och göra ditt hem bekvämare, renare och säkrare.

Först: rensa bort skräpet. När du har gjort detta och lagt saker i deras rätta platser så blir rengöringen ett mycket mindre problem och snabbstädningen kan börja för fullt.

Effektiv snabbstädning är starkt beroende av de rätta verktygen och utrustningen. Vad som behövs är trasor, fönsterputs, möbelpolish och möjligen ett par handskar. Förutom rengöringsmedel behöver du även dammvippor, moppar och en dammsugare. Håll alla  verktyg nära tillhands för att städa på snabbaste sätt. Bär med dig en stor soppåse så att du kan slänga saker som inte längre behövs. Det är  lättast att plocka undan grejer först, sedan damma, putsa och sist dammsuga.

Städa klart ett rum i taget

Det är även viktigt att städa klart ett rum innan du går vidare till det nästa. På så vis blir städningen mindre överväldigande. Att lämna saker och ting oavslutade bidrar till att allt tar längre tid. Det är också rimligt att tänka sig att man, till exempel, städar ett rum per dag.

När du kommer in i rutinen och tillämpar snabbstädningsprinciperna så kommer du att märka att det går att städa hela huset på endast ett par timmar. Städning kan vara en utmaning, men det är ett ansvar vi inte kommer undan. Ett rent hus är ett nöje och reflekterar den personen vi är. Ännu viktigare är det att ditt hem är fri från skadliga bakterier.