Putsa fönster – Rengöringstips från proffs

lär dig putsa fönster som ett proffs

Fönsterrengöringstips på hur man putsar fönster på utsidan

Även om du kanske har putsat dina fönster på insidan hela året, så är det enda sättet att ha riktigt fläckfria fönster att även putsa utsidan. Många personer gör detta bara runt två gånger per år eftersom det är ett sådant stort jobb, även fast det skulle vara bättre om det blev gjort oftare. Om du är redo att ta dig ann att putsa dina fönster själv så kommer här några tips på hur du kan göra det bra.

Ta bort alla fönsterskärmar

Först, ta bort alla fönsterskärmar. Minst tidskrävande är att ta bort alla skärmar i alla fönster samtidigt. Förmodligen kommer du att behöva en stege för att nå alla fönster på övervåningen av huset, men innan du klättrar upp för stegen, se till att den är ordentligt förankrad på ett stadigt underlag. Det kan också vara en bra idé att be någon hålla i stegen längst nere medan du klättrar för att ge ett ökat stöd och bättre säkerhet. Medan du tar bort var och en av skärmarna så markera dem så du vet i vilket fönster de satt. Du kan göra det med hjälp av tejp och markeringspenna eller med krita.

Material för rengöringsmedel

Nästa steg är att samla ihop allt material för att göra ditt rengöringsmedel. Kanske har du märkt att majoriteten av alla medel som man köper i affären lämnar strimmor efter sig, trots alla löften på etiketten om att göra det omvända. Ett billigare och strimfritt rengöringsmedel kan göras på vatten och diskmedel. Använd bara runt en tesked med diskmedel för varje 4 liter vatten. Se till så att du inte har för mycket diskmedel för då lämnar det strimmor. Ett av de bästa redskapen att ha då man putsar fönster är en gummiskrapa. Även om det kommer att fungera om du väljer att använda en handduk för att torka av fönstren, så skulle en gummiskrapa ha putsat och torkar på en bråkdel av tiden. Du kommer också att behöva en svamp eller en svampmopp och rena trasor.

Teknik för att putsa fönster

Nu är det dags för själva putsningen. Fukta svampen eller svampmoppen med ditt rengöringsmedel och applicera över hela utsidan av fönstret. Placera därefter gummiskrapan på toppen av fönstren och dra nedåt tills du tar i den nedre karmen. Torka gummiskrapan torr med en fuktig trasa och placera tillbaka skrapan på toppen av fönstret. Se till att du lappar över lite grann på den nyss rengjorda sidan. Dra nedåt igen till nedre karmen och repetera dessa steg tills du har rengjort hela fönstret innan du börjar med ett nytt fönster.

Du bör också rengöra fönsterskärmarna innan du sätter tillbaka dem på plats. Bästa sättet är att hälla rent eller såpa blandat med vatten över dem, allt beroende på hur smutsiga de är. Genom att använda dig av dessa fönsterputsningstips kan du putsa utsidan av dina fönster alldeles själv, så att du sedan kan njuta av vyn utan att man måste titta igenom strimmor och smuts. Om du tycker att dessa tips känns lite svåra att utföra bör du anlita ett fönsterputsningsföretag eller städföretag i Borås som putsar fönster. De kommer att kunna ge dig en putsning av dina fönster av hög kvalité för ett billigt pris som de flesta har råd med.