Flyttips – Så gör du flytten enklare

smarta tips inför flytten

Att flytta till en ny del av byn, staden eller till ett nytt landskap eller land kan vara frustrerande. Att hitta flyttlådor, packa, anlita en flyttfirma, packa upp och göra sig hemmastadd i det nya hemmet kan ta två veckor eller längre. Dessutom så kanske du måste börja ett nytt jobb samt lära dig om ditt nya område samtidigt. Om du anlitar en flyttfirma kan det bespara dig en hel del krångel.

Att överleva din flyttdag

Det finns två olika sorters flyttar som folk gör. Lokala flyttar är de som är inom samma stad eller område. En långväga flytt är en till ett annat landskap eller annat land. Lokala flyttar är billigare eftersom du inte behöver flyttbilen i mer än två till sju dagar, och du behöver inte heller betala lika mycket i milersättning eftersom du inte kör lika långt som på en långväga flytt. När du letar efter en flyttfirma att anlita så bör du be om några olika offerter för att se hur mycket flytten kommer att kosta dig. Fråga alltid hur mycket extra redskap kostar. Detta kan vara saker såsom filtar och vagnar till att flytta möbler.

Du kan också flytta på två olika sätt. En heltäckande flytt är en sådan då flyttfirman packar alla dina lådor och lindar in dina möbler innan de lastar in dem i flyttbilen. Dessa flyttfirmor ger dig också flyttlådor att använda. En klassisk flytt är den där du packar dina saker själv. Då kommer flyttfirman bara och lastar flyttbilen full, och kör den sedan till din nya adress. Den största skillnaden mellan det heltäckande och det klassiska alternativet är arbetet de innebär och kostnaden. Det kostar mer att anlita en flyttfirma att packa åt dig också.

Nödvändigt flyttmaterial

Om du väljer en klassisk flytt så bör du köpa allt ditt flyttmaterial i god tid innan så att du inte behöver stanna upp då du håller på att packa och åka och köpa mer. I detta så kallade flyttmaterial ingår flyttlådor, paketeringstejp, markeringspennor, tidningspapper, bubbelplast och en kniv om du behöver öppna en låda du redan förseglat eller till när du ska packa upp på det nya stället.

När du valt hur du vill flytta så måste du bestämma vad du ska flytta, och vad du ska göra dig av med, samt vad du ska ge bort. Detta kan vara svårt men det är bäst om du kan göra dig av med så mycket saker som möjligt så att du inte behöver flytta med saker du inte använder till ditt nya hem. Flytten är en superb tidpunkt för att göra sig av med gamla saker, trasiga saker eller sådana saker som helt enkelt inte passar in i ditt nya hem.

Hitta en bra flyttfirma

Att flytta behöver inte vara stressigt. Med rätt planering och om du hittar den rätta flyttfirman, samt om du gör dig av med de saker du inte längre behöver, så kommer du kunna flytta enkelt. Om flytten går smidigt och enkelt så kanske du tycker att det är uppackningen av dina saker som är det stressigaste!

Gör en intresseanmälan om du vill ha hjälp med flyttstädning i Borås.