De 7 bästa tipsen för fönsterrengöring

bra fönsterrengöring i borås

Ett rent hem med bra fönsterrengöring säger mycket om ägaren. Att städa hemmet regelbundet betyder dock inte att du besatt av städning. Rengöring av möbler, mattor, hyllor, fönster, kök etc. kan återställa skönheten i ditt hus.

Fönsterrengöring på rätt sätt

Här är de bästa tipsen som hjälper dig att göra dina glasfönster glittrande. Hör med ett bra städbolag i Borås om de kan hjälpa dig att putsa fönster till ett bra pris.

Välj en molnig dag för att tvätta fönster

En ljus och varm solig dag är inte idealisk för fönsterrengöring eftersom värmen från solen kan torka rutorna i förtid, göra strimmor och lämna rester. Du kan enkelt få en lysande glans om du väljer en molnig dag att tvätta dina fönster.

Använd en gammal T-shirt för fönsterrengöring

Skaffa en gammal sliten t-shirt och tvätta fönster med den. Detta bör göras på en gammal t-shirt för där hittar du inga luddrester och den fungerar som ett utmärkt absorberande ämne. Det kanske du inte trodde, men ibland får man ta vad man har och t-shirts som inte används kan passa bra om inget annat finns tillgängligt och som dessutom är lämpligt.

Använd alltid en skrapa när du putsar fönster

Detta enkla verktyg kan leverera några av de mest fantastiska resultaten på ditt glasfönster. Du kommer säkert att få många ränder om du använder något för att torka av fönstret gång på gång, men med hjälp av en skrapa kan du enkelt polera varje del av ditt fönster. Om fönstren ligger ganska högt i ditt hem kan en längre gummiskrapa komma väl till hands.

Rengör fönster alltid uppifrån och ner

Se till att fönsterrengöringen görs från toppen till botten, om du verkligen vill att ditt glasfönster ska vara rent. Börja från toppen och arbeta dig neråt och se till att inga droppar uppstår på glasytorna som redan har rengjorts.

Använd bomullspinnar för att rengöra hörn

I hörnen på dina glasfönster kan rester bygga upp oavsett hur hårt du försöker att undvika det, och om du inte använder rätt verktyg kan det visa sig vara ganska svårt att ta bort rester från hörnen. För att rengöra de svåråtkomliga områdena i fönstren kan du använda bomullspinnar som fungerar effektivt för att extrahera resterna.

Undvik att rengöra trädetaljer på fönster

Skador kan orsakas på de inramade träytorna i fönster med många rengöringslösningar som ofta används i våra hus. Se till att droppar inte faller på träet eftersom det kan skada sådana ytor. Detta kan göras genom att man undviker för mycket av lösningen på en gång. Spraya i små sektioner på fönstret och arbeta uppifrån och ner.

Använd tidningar när du torkar av fönstren, men försiktigt

Vissa människor använder ofta tidningar för att polera fönstrets glasytor. Det fungerar effektivt, men du måste vara extra försiktig när du använder tidningar för rengöring av glasfönster eftersom det ibland lämnar tryck och rester på ytorna. Det är ändå värt att prova.